Ghid de îngrijire a implantului dentar
7 sfaturi pentru un implant pe toată viața
În prezent, peste 20 milioane de oameni au implanturi dentare.
Implanturile dentare sunt soluția Nr.1 recomandată de stomatologi, pentru a înlocui definitiv dinții lipsă. Reprezintă unica opțiune de restabilire a dinților, care îți poate înlocui dintele în întregime, de la rădăcină până la coroană. Implanturile dentare pot dura la fel de mult ca dinții naturali, atâta timp cât sunt îngrijiți corespunzător.
Știai că? Sănătatea orală este, de asemenea, legată de sănătatea întregului corp. De exemplu, dacă o infecție este prezentă în cavitatea bucală, fluxul sanguin poate transporta bacteriile în alte zone ale corpului, ceea ce duce la alte probleme de sănătate, cum ar fi boli de inimă și accident vascular cerebral. Menținerea dinților și gingiilor sănătoase este o parte importantă a sănătății generale.
Pacienții adoră implanturile dentare, pentru că sunt făcute să arate, să se simtă și să funcționeze ca dinții naturali. De asemenea, au o întreținere redusă, necesită îngrijire similară cu dinții naturali și nu sunt supuși cariilor.
Cu toate acestea, ar trebui să acorzi o atenție deosebită implanturilor, astfel încât să fie pe toată viața. Doar pentru că implanturile dentare sunt „ușor” de îngrijit, nu înseamnă că poți sări peste rutina ta de igienă orală sau efectua o igienizare necalitativă.
Dacă dorești să-ți păstrezi implanturile dentare cât mai mult timp posibil, atunci ar trebui să urmezi cele 7 sfaturi despre cum să ai grijă de un implant dentar:
01
Spală-te pe dinți de 2 ori pe zi
02
Utilizează o periuță de dinți cu peri moi – ”soft”, căci perii medii sau duri vă pot afecta gingiile. Nu uita să igienizezi și limba. Aceasta conține bacterii, prin urmare folosește o racletă pentru curățarea limbii.
03
Alege o pastă de dinți potrivită necesităților tale. Când te periezi, poziționează periuța la un unghi de 45 de grade spre gingii. Acest lucru ajută la îndepărtarea plăcii și bacteriilor de la linia gingiei. Asigură-te că igienizezi toate suprafețele dinților, inclusiv spatele și părțile laterale.
04
Folosește regulat ața dentară (cu atenție, pentru a nu trauma gingia). Nu poți ajunge în spațiile interdentare doar cu periuța. Pentru a curăța zonele greu accesibile, ai nevoie de ață dentară.
05
Include în setul pentru igiena dentară și un irigator bucal
06
Evită obiceiurile nesănătoase (fumatul, ruperea obiectelor cu dinții, etc.)
07
Vizitează cabinetul stomatologic de 2 ori pe an și efectuează o igienizare dentară profesională.
Păstrăm legătura!
Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac pacienții cu implant dentar, este că nu se întorc la dentist pentru controale regulate și verificarea cavității bucale.
O rutină eficientă de îngrijire a implantului dentar la domiciliu, combinată cu vizitele regulate la medicul Dvs – va asigura o durată de viață mai mare a implanturilor. Stomatologia preventivă vă oferă cea mai bună șansă pentru un zâmbet frumos și o sănătate orală de lungă durată.
Practicarea unei bune igiene orale, oferă o gamă largă de beneficii, inclusiv:
– Dinți și gingii mai sănătoase
– Un zâmbet frumos
– Respirație proaspătă
– Un risc scăzut de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet și alte probleme de sănătate.
De ce trebuie să ai grijă de implantul tău dentar?
Materialele utilizate în implanturile dentare, cel mai frecvent titan și coroana dentară din ceramică – nu sunt supuse cariilor precum dinții tăi naturali, dar asta nu înseamnă că nu pot fi afectați.
Îngrijirea necorespunzătoare poate influența negativ asupra implantului dentar și a coroanei. De exemplu, gingiile sunt întotdeauna expuse riscului de a fi afectate.
Boala gingiilor este o infecție inflamatorie cauzată de acumularea de placă pe dinți, care permite bacteriilor dăunătoare să se dezvolte sub linia gingiei. În timp, poate afecta țesutul și oasele, reprezentând o amenințare semnificativă pentru implanturile dumneavoastră.
Coroanele implanturilor dentare sunt extrem de durabile, dar chiar și așa, se pot ciobi, crăpa și rupe. Implantul tău dentar va dura mai mult dacă eviți obiceiuri dăunătoare.
Deci, iată 3 dușmani nocivi a implanturilor dentare:
Igiena orală precară
Implanturile dentare îți pot reconstrui zâmbetul de la zero! Însă, doar dacă ai grijă de ele în mod corespunzător. În ciuda faptului că implanturile dentare au o rată de succes de peste 95%, dacă nu ești atent și adopți o igienă necalitativă, atunci reduci șansele de a te bucura o viață de ele.
Spartul alimentelor dure
Implanturile sunt potrivite pentru a mușca și a mânca diverse alimente, datorită inserării lor în maxilar și materialelor de încredere. Cu toate acestea, nu sunt destinate decojirii alimentelor dure (fistic, alune de pădure, nuci etc.) Acest lucru are potențialul de a ciobi coroana dentară, de a dăuna osului maxilar care susține implantul și de a vă slăbi noul dinte.
Deschiderea sticlelor cu dinții
Pe lângă faptul că nu trebuie să mesteci alimente dure, ar trebui să eviți folosirea dinților pe post de foarfecă, deschizător de pachete, recipiente, sticle, etc. Forța exercitată asupra dinților tăi, atunci când muști aceste produse, scade rezistența implantului dentar și poate provoca leziuni ale maxilarului. Organizează-te, astfel încât să ai la îndemână instrumentele necesare, pentru a nu pune în pericol dinții.
Dacă ești în căutarea unei soluții de încredere și pe termen lung, pentru a înlocui dinții lipsă, implanturile dentare sunt varianta optimă și sigură. Prin eliminarea obiceiurilor negative de mai sus din rutina ta zilnică, te poți asigura că investiția pentru înlocuirea dinților va avea o durată, chiar și pe viață. Iar acest factor depinde doar de o persoană – pacientul. Atitudinea față de dantură, igiena regulată și corespunzătoare, verificarea o dată la 6 luni a stării dinților la cabinet, alimentația corectă și adoptarea obiceiurilor sănătoase – toate aceste elemente combinate, asigură un zâmbet frumos, sănătos și pe termen lung.
Așadar, o bună igienă orală vă poate economisi timp, griji și oferi sănătate!
Ai întrebări legate de îngrijirea implanturilor dentare?
Programează-te la o consultație gratuită, la medicii noștri experți, care au participat și s-au implicat în cadrul multor congrese, atât la nivel național, cât și internațional și obține: recomandări, cel mai optim plan de tratament și suport din partea asistentului tău personal. Programează acum o consultație gratuită, apelând la numărul
+40 748 972 972 sau efectuează o programare online.
Comments are closed.
Contacte
- Bd. Ion Mihalache 62, București
- 0310054444
- info@dentusdentino.ro
-
L-V 09:00-18:00
Sâmbătă 09:00-15:00