Regula celor 22 ore
Îndreaptă dinții fără aparat dentar fix
Visezi la un zâmbet frumos și dinți aliniați, dar nu vrei să porți aparat dentar fix?
Când ne gândim la tratamentul ortodontic, neapărat îl asociem cu brackets și durere. Mulți pacienți ar dori să-și îndrepte dinții, nu doar pentru a avea un zâmbet atractiv și încrezător, ci și pentru sănătatea acestora și corectarea mușcăturii.
Însă, o frică adânc înrădăcinată pune amprentele și te poate opri să acționezi. Medicii ortodonți profesioniști de la Dentus•Dentino te pot ajuta să depășești frica și să ai un zâmbet formidabil.
Există o metodă avansată și modernă de îndreptare a dinților…
Hai să-ți dezvăluim MICUL NOSTRU SECRET, dar promite că vei citi cu atenție!
Poți obține dinți perfect drepți, în termen mai scurt și fără disconfort cu noua metodă inovativă de îndreptare a dinților, și anume –
Alignerele OLA.
Alignerele reprezintă soluția ideală pentru tine, dacă:
→ călătorești des
→ locuiești în altă țară
→ optezi pentru estetică
→ dorești un tratament mai redus
→ vrei să mănânci orice, fără restricții alimentare
→ vrei să vezi virtual în 3D (înainte de a începe tratamentul), cum vor arăta dinții tăi după tratament
→ preferi mai puține vizite la cabinetul ortodontic (în special dacă ești peste hotare)
Dacă planifici să începi tratamentul, trebuie să te informezi corect despre capele ortodontice Invisalign și OLA. Să ne aprofundăm în acest ghid și hai să descoperim ce avantaje au alignerele ortodontice, de la ce vârstă sunt indicate pentru copii, cât costă, ce diferențe sunt între alignere și brackets.
Ce sunt alignerele?
Alignerele sunt fabricate dintr-un material transparent și adaptat dinților tăi. Pacientului i se oferă un set de gutiere ortodontice, ce trebuie purtate până se atinge alinierea totală a dinților (poziția proiectată de calculator). Sunt detașabile (în timpul mesei, în cadrul unei ședințe), aproape invizibile și comode în timpul purtării. Fiecare gutieră ortodontică numerotată mută dinții spre poziția finală.
Cum funcționează?
Aparatul dentar Invisalign este conceput special pentru tine. Unul dintre cele mai importante aspecte ale sistemului este tehnologia de ultimă oră, ce proiectează o serie de gutiere ortodontice pentru pacient. Setul de gutiere Invisalign e confecționat printr-o programă digitală 3D, din material transparent, moale și aproape invizibil.
Ce tipuri de alignere există în România?
Pe piața din București sunt mai multe branduri, printre care.
One-Line Aligner (OLA) este un sistem inovativ ce îndreaptă dinții fără brackets și fără disconfort. Pacienții beneficiază de un tratament estetic, personalizat și cu vizite mai rare la medicul ortodont. Cu OLA, dinții se îndreaptă prin intermediul unor gutiere transparente, confecționate cu ajutorul unui program digital 3D. Gutierele OLA se schimbă o dată la 7-10 zile. Timpul de tratament poate varia de la 6 luni până la 18 luni, în dependență de gradul de severitate al pacientului.
Invisalign – primul sistem din lume, creat în SUA, la fel printr-o programă digitală 3D. În prezent 14 milioane de oameni și-au îndreptat dinții cu capele ortodontice Invisalign. Sistemul constă dintr-o serie de gutiere dentare transparente, personalizate, care se îmbracă pe dinți și îi mișcă delicat în poziția corectă. Datorită materialului transparent sunt mai puțin vizibile. Recomandat nu numai adulților, ci și copiilor de la 7 ani.
Avantajele alignerelor dentare
✓ aproape invizibili
✓ confortabil și ușor în utilizare
✓ îndreaptă dinții mai rapid, comparativ cu brackets
✓ nu afectează calitatea vieții
✓ nu există restricții alimentare
✓ mai puține vizite la ortodont (potrivit pentru persoanele care se află peste hotare)
✓ asigură o adaptare rapidă
Diferența dintre alignere și brackets
Dinții drepți și sănătoși sunt un semn al succesului și sănătății. Multe studii și sondaje arată că persoanele cu dinți frumoși sunt percepute ca fiind mai atractive. Alignerele sunt o bună alternativă la aparatele dentare fixe, deoarece corectează poziția dinților după același principiu. Diferențe sunt în proprietăți, funcții și tipul de material.
• Spre deosebire de brackets, alignerele pot fi îndepărtate cu ușurință atunci când e cazul, de exemplu când vrei să mănânci sau ai un eveniment important. Prin urmare, ceva crocant sau tare poate fi mâncat fără restricții.
• Igiena orală, curățarea dinților și a spațiilor interdentare poate fi efectuată în regim obișnuit, prin înlăturarea gutierelor ortodontice.
• Materialul moale din care sunt fabricate alignerele este conceput pentru a fi cât mai comod posibil, evitând durerea, punctele de presiune localizate și rănile asociate ortodonției tradiționale.
• Igienizarea calitativă a dinților după mese este, de asemenea, importantă. Dacă reziduurile de la alimente sau băuturi rămân pe dinți și apoi gutierele sunt reintroduse fără a curăța mai întâi dinții, pot apărea carii.
Ești candidat potrivit pentru tratamentul ortodontic Invisalign sau OLA, dacă ai:
• Dinți înghesuiți
• Dinți suprapuși
• Spații interdentare
• Diasteme
• Ocluzie (adâncă, inversă, încrucișată)
Regula celor 22 de ore. Care e durata tratamentului?
Există o regulă importantă în tratamentul îndreptării dinților cu capele dentare – purtarea timp de 22 ore consecutiv a gutierelor, pentru maximă eficiență. Alignerele deplasează treptat dinții până la alinierea completă. Aceste micro mișcări se desfășoară pe parcursul a luni de zile, pentru a ajuta la minimizarea cantității de disconfort pe parcursul purtării. Poți îndepărta alignerele pentru o anumită perioadă de timp, aproximativ 15 minute la micul dejun, 30 de minute la prânz și 1 oră la cină. Acest lucru ar trebui să îți ofere suficient timp în fiecare zi pentru a mânca, a spăla dinții și a igieniza gutierele ortodontice.
Termenul de purtare a alignerelor depinde de complexitatea cazului și poate varia ca timp: 8 luni, 1 an, 1+ an.
La ce vârstă pot purta cape?
Poți purta alignerele dentare la orice vârstă. Statisticile ne spun că principalele motive pentru care pacienții adulți și copii aleg aparatul dentar transparent sunt cel estetic și de timp.
Un exemplu este pacienta noastră Buga Elena, 60 ani care a îndreptat dantura și a soluționat problema de bază: diastema (spațiul care se formează între dinții frontali superiori) cu capele ortodontice OLA. Vezi schimbarea în imaginea de mai jos. Tratamentul a durat 1 an și 6 luni.
Recomandări după finalizarea tratamentului
Cunoaștem că dinții au memorie și pot să își modifice poziția. Prin urmare, după încheierea cu succes a tratamentului cu alignere, va fi necesar de purtat aparatul de contenție, numit și retainer. Dacă vrei să te bucuri de dinți perfect aliniați, e indicat să porți un aparat de contenție, numit și retainer.
Medicii ortodonți de la Dentus•Dentino te vor ghida și ajuta cu un set de recomandări, începând de la prima consultație și finalizând cu menținerea rezultatelor obținute.
Preț aparat dentar în România, București
Costul alignerelor variază în dependență de severitatea cazului și de timpul necesar pentru a-i mișca în poziția corectă.
În baza anamnezei, examenului clinic, diagnosticului complet, medicul ortodont de la Dentus•Dentino va stabili împreună cu tine, stimate Pacient, detaliile planului de tratament, brandul (OLA sau Invisalign) precum și costul. Pentru mai multe informații, în legătură cu prețul aparatului dentar la București, contactează-ne accesând link-ul.
Un studiu efectuat recent în SUA, relatează despre modul în care oamenii se simt în legătură cu dinții lor. Rezultatele indică faptul că aproape o treime dintre oameni nici măcar nu le place să zâmbească, atunci când se face o fotografie pentru rețelele de socializare, deoarece sunt nemulțumiți. Acesta este un număr destul de uimitor și indică cât de importanți sunt dinții și zâmbetele în viața fiecărui OM.
5 motive să alegi aparatele dentare mobile (alignerele)
• rezultate optime și precise, într-o perioada scurtă de timp
• mai puține vizite la cabinetul ortodontic
• confort sporit
• sunt aproape invizibile
• gutierele pot fi fixate și îndepărtate, atunci când mănânci sau ai un eveniment
Această metodă inovativă vine cu un set de oportunități: îți economisește timpul prețios, te scutește de vizitele frecvente la cabinet, oferă comoditate și o soluție bună dacă călătorești des sau pleci peste hotare.
Centrul Stomatologic Dentus•Dentino îţi deschide larg ușile și te invită la o consultație. Programează-te acum!
Contacte
- Bd. Ion Mihalache 62, București
- 0310054444
- info@dentusdentino.ro
-
L-V 09:00-18:00
Sâmbătă 09:00-15:00