Zâmbet de Hollywood cu Fațete Dentare 
Totul despre Fațete 2023

Create inițial pentru un actor în 1928, fațetele dentare sunt acum o soluție estetică perfectă.

DINȚI FRUMOȘI, ALBI ȘI UNIFORMI
iată ce își dorește fiecare pacient

Toți vorbesc despre un zâmbet frumos, dar nimeni nu explică ce înseamnă a avea un zâmbet frumos? Hai să desfășurăm subiectul! Iată elementele după care se apreciază un zâmbet:

  • dinți aliniați
    • dinți cu o nuanță de alb naturală
    • dinți uniformi
    • gingii sănătoase

Studiile ne spun că cei care zâmbesc mai mult, trăiesc o viață mai lungă, mai sănătoasă și mai fericită. În medie, cei care au zâmbit în fiecare fotografie, au trăit cu 7 ani mai mult decât cei care nu au făcut-o. Nu toți oamenii pot să zâmbească liber din cauza problemelor dentare: dinți pătați, ascuțiți sau prea mici, fisurați, ciobiți, sparți, neuniformi, inestetici, etc. Stomatologia modernă oferă soluții pentru toate problemele dentare.

Tot în acest articol vom răspunde la cele mai frecvente întrebări ale pacienților noștri:
Cum fațetele te ajută să restabilești forma și culoarea dinților, să obții un aspect estetic al danturii? Cât de tare se distrug dinții, dacă punem fațete? Ce se întâmplă cu dinții după ce scoatem fațetele? Există alimente interzise, atunci când ai fațete? La toate găsești răspuns în acest articol.

Ce sunt fațetele dentare?

Dinții deteriorați, fisurați sau decolorați influențează negativ asupra încrederii și imaginii oricărei persoane. Fațetele dentare, numite și veneers reprezintă soluția optimă protetică, ce restabilește din punct de vedere estetic și funcțional dantura și, fiind plăcuțe subțiri, acoperă doar partea frontală a dintelui. Acestea au devenit instrumentele magice, inventate cu mii de ani în urmă, ce au contribuit direct la restabilirea zâmbetului. Create inițial pentru un actor în 1929, fațetele dentare sunt acum o parte integrantă a stomatologiei.

În prezent, majoritatea vedetelor aleg tratamentul estetic cu fațete dentare, pentru a obține un zâmbet de Hollywood: Miley Cyrus, Tom Cruise, Cardi B, George Clooney, Zac Efron, Nicolas Cage, Jordyn Woods.

Privește atent imaginea. Observi cum fațetele au schimbat zâmbetul pacientei Svetlana Nichitina?
1. A obținut nuanța de alb dorită
2. Zâmbetul a devenit mai larg
3. Dantura uniformă și perfect compatibilă cu trăsăturile feței.

Avantajele fațetelor dentare 

Fațetele dentare modifică radical înfățișarea persoanei. Fiind un tratament de estetică dentară, este necesar să cunoști avantajele și dezavantajele fațetelor dentare. Fațetele dentare protejează dinții de uzura excesivă, creează o barieră între dinți, împiedicându-i să intre în contact direct unul cu celălalt. Fațetele dentare acoperă o serie de imperfecțiuni. Dacă culoarea dinților s-a modificat din cauza unor pete albe sau maronii greu de ascuns, a igienei necorespunzătoare în trecut sau din cauza consumului de tutun, atunci fațetele dentare sunt soluția perfectă. În plus, sunt durabile, nu își modifică culoarea și nu se pătează.

• Îmbunătățesc considerabil aspectul estetic (schimbă complet culoarea, forma și poziția)
• Dinți uniformi și albi
• Tratament rapid și minim-invaziv
• O bună alternativă a albirii dentare
• Protejează smalțul dentar
• Acoperă micile imperfecțiuni (fisuri, decolorări, pete)
• Perfect compatibile cu dinții și gingiile

Ești candidatul potrivit pentru fațete, dacă…

Fațetele sunt o modalitate bună de a masca micile imperfecțiuni apărute pe dinți. Cu toate acestea, dacă dinții sunt în mod clar strâmbi sau mușcătura este incorectă, atunci înainte de aplicarea fațetelor trebuie efectuat un tratament ortodontic. Fațetele dentare sunt biocompatibile cu gingia și protejează dintele de placa bacteriană. Ca urmare, acest mare beneficiu, duce la un rezultat estetic frumos, în special pentru dinții frontali. Pentru a afla dacă sunteți un bun candidat pentru fațetele dentare, aveți câteva semne, în baza cărora puteți evalua situația:

• Dinți pătați, fisurați
• Spațiu între dinți
• Dinți decolorați
• Dinți neuniformi, mici
• Dinți tociți

Tratamentul poate fi indicat doar de medicul stomatolog, care în urma consultației și examinării radiografiei panoramice, identifică gravitatea problemelor dentare. Fațetele schimbă radical aspectul, acoperind defectele prezente. Tehnologiile și aparatele ultramoderne, permit efectuarea rapidă a fațetelor, cu materiale de înaltă calitate. Faptul că Dentus•Dentino deține propriul laborator dentar este un mare avantaj, deoarece permite crearea fațetelor, adaptate individual pentru pacienți. Aici poți vedea Etapele tratamentului cu fațetele dentare.

Designul digital al zâmbetului în procedura de fațetare

Scopul tratamentului estetic cu fațete dentare este de a îmbunătăți zâmbetul pacientului și a-i oferi o dantură frumoasă, uniformă și imaculată. Datorită Digital Smile Design putem planifica în prealabil dimensiunea, forma și culoarea viitoarelor fațete. Pacientul are posibilitatea să vadă rezultatul final, înainte de a începe tratamentul cu fațete, fapt ce sporește previzibilitatea tratamentului.

Diferența dintre fațete și coroane. Indicații. 

Fațetele și coroanele au indicații diferite și caracteristici individuale. Fațetele dentare sunt o soluție protetică excelentă, ce oferă rezistență suplimentară și estetică îmbunătățită. O fațetă acoperă doar suprafața unui dinte, mascând micile defecte. Coroanele dentare reprezintă o lucrare protetică fixă, menită să protejeze un dinte, care a suferit daune structurale semnificative (dinte afectat de carie dentară peste 50%, dinte fisurat, rupt, abraziunea smalțului, anomalie de culoare, dinți mici, etc). Coroana dentară înconjoară complet dintele, pentru a-l proteja de deteriorarea ulterioară. Coroanele dentare restabilesc funcția masticatorie și estetica danturii, protejează dinții slăbiți, prelungind durata de viață a dinților naturali.

Așadar, în timp ce fațetele și coroanele dentare au două scopuri diferite, ambele sunt soluții eficiente pentru restaurarea și protejarea dinților deteriorați. Însă, depinde de cazul fiecărui pacient, de gravitatea situației și de dorința pacientului.

Cât costă fațetele dentare?

Prețul pentru fațete dentare începe de la 1300 lei. Suma totală depinde de câte fațete vă doriți. Prețul exact poate fi aflat în cadrul unei consultații gratuite la Dentus Dentino. Ghidul centrului stomatologic va oferi suport atât pe partea planului detaliat de tratament, cât și pe partea costurilor. Contactați-ne pentru a vă programa la unul dintre medicii experți în stomatologie!

Rutina de îngrijire a fațetelor dentare 

În general, toate tratamentele pe care le efectuați, necesită control regulat la medicul dentist. Dinții tratați cu fațete nu fac excepție. E necesar să efectuați 2 vizite anuale la stomatolog, pentru a vă asigura că totul e bine. Fațetele dentare sunt foarte rezistente și nu se pătează. Însă, acestea necesită o atenție deosebită, pentru a le prelungi durata de viață. Urmează aceste 4 reguli de bază:

1) Respectă regulile de igienă cu strictețe. Periază delicat și minuțios dantura. Cel mai bine este să folosești o periuță cu peri moi, pastă de dinți și ață dentară.
2) Reduceți consumul anumitor alimente. Pentru a păstra culoarea și strălucirea fațetelor este indicat să limitezi consumul anumitor alimente și băuturi. Câteva exemple în acest sens sunt: fructele roșii, cafeaua, vinul roșu, ceaiul, sosul de soia, curry.
3) Restricționați consumul de alimente foarte dure sau lipicioase, deoarece acestea pot provoca ruperea sau ciobirea fațetelor (veneers). Câteva exemple din aceste alimente sunt nuci, bomboane caramelizate, etc.
4) Nu fumați. O altă recomandare, privind îngrijirea fațetelor dentare e renunțarea la fumat. Așa cum se întâmplă în cazul alimentelor cu colorant puternic, tutunul ajunge să confere fațetelor o nuanță inestetică. Prin urmare, se recomandă să nu fumați. Sau, cel puțin, reduceți doza considerabil.

Ai întrebări despre fațetele dentare? Experții noștri în estetica dentară te vor ajuta cu plăcere!
Solicită o programare la Dentus•Dentino, București, bd. Ion Mihalache 62, la o consultație gratuită cu medicul protezist.
Programează-te acum la numărul +40 748 972 972 sau efectuează o programare online.

Zâmbetul este stilul tău de viață!